Dan komt het nu toch ineens dichtbij

Twee jaar geleden was onze wereldreis alleen nog een droom, een summier plan. Minder concreet, lager banksaldo en subtieler naar onze families gebracht dan nu het geval is. Ruim zevenhonderdachtenvijftig dagen verder, zit onze wereldreis er nu echt aan te komen. En daar hebben we best wel zin in.

Overal lees je altijd dat je niet te veel moet plannen en je vóóral moet laten leiden door de tips van andere reizigers en de Lonely Planet. Ik vind het erg knap hoe al deze backpackers zichzelf van de verleiding kunnen weerstaan om niet iedere dag als ze een foto van een toffe plek zien, die niet gelijk op te schrijven en zo – als je alle pointers op je kaart bekijkt – toch al tot een globale route komen. Ik heb het geprobeerd.

Nu, omdat Eva en ik het plan hebben om voor minimaal een jaar onze tas te pakken en met niet meer dan een gevulde backpack (lees: 13 kilo, niet meer – dat mag niet van Eva) op pad te gaan, hebben we dat plannen na China al opgegeven. Thuis plan ik ook niet verder dan twee maanden. Waarom voor deze reis wel?

Maar nu ik dit schrijf, precies 95 dagen tot onze reis begint, weet ik al dat ik toch stiekem al toffe locaties in Vietnam ga zoeken. Of mezelf ga inlezen in hoe we zo snel mogelijk op het konijneneiland in Japan terechtkomen. Zin in.

Ik vind het erg knap hoe al deze backpackers zichzelf van de verleiding kunnen weerstaan om niet iedere dag als ze een foto van een toffe plek zien, die niet gelijk op te schrijven.

Eva en ik (Dominic) zullen je vanaf 14 mei op JaarvandeWereld.nl op de hoogte houden van onze wereldreis. Dat doen we door middel van persoonlijke blogs, video’s en  gave verhalen die we onderweg tegenkomen. Hoef je niet elke keer voor dit adres in te tikken, volgen kan ook via Facebook, YouTube en Instagram.

‘Gezonde’ zenuwen

Via deze blog geven we je een inkijkje in hoe we onze wereldreis beleven, waar we zijn en aanraders voor als je ook een keer op die plek komt. Hoewel een jaar op reis, een jaar niet werken, natuurlijk heer-lijk klinkt, zullen er ook ongetwijfeld mindere kanten aan zijn. Die kanten ontdek je niet (samen) op een vakantie van twee of drie weken.

Eva en ik zijn nog nooit langer dan drie weken samen op vakantie geweest, vorig jaar oktober naar Zuid-Afrika (wat een aanrader is, zie de foto hiernaast). “Een jaar kan uitdagend zijn voor je relatie,” althans, als je andere reizende stelletjes op internet mag geloven. Daar zullen we dan vanzelf wel achterkomen. Of niet. Of we komen getrouwd terug..

We hebben er onwijs veel zin in en wat ons betreft gaat de tijd niet snel genoeg tot het 14 mei is. Het moment dat we om 6.00 uur ‘s ochtends in het vliegtuig stappen naar Ljubljana, Slovenië: de stad waar het begint.

We houden je de komende maanden in aanloop naar onze wereldreis op de hoogte van de voorbereidingen, praktische zaken, route, afscheidsfeestjes, inpakken en nog meer ander geregel.

Geschreven door Dominic

Laat via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of YouTube weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Leave a Reply