De laatste week: paspoortstress en afscheidfeestjes

En nu komt het écht heel dichtbij. Wat ruim anderhalf jaar geleden begon als een idee is nu een definitief plan. Over twee dagen vertrekken we op wereldreis. Afgelopen week was het nog maar de vraag of we wel echt zondag konden vertrekken, want waar bleven onze paspoorten toch?

Stress? Dat komt niet in mijn woordenboek voor. Toch was ik de afgelopen weken behoorlijk nerveus. Onze paspoorten lagen al een maand bij het visumbureau voor de visa voor Rusland, Mongolië en China en we hadden nog helemaal niets gehoord. Waren ze ons dan vergeten? Een telefoontje leerde ons dat onze paspoorten gelukkig niet in een of andere stoffige la terecht waren gekomen. Het visum voor Rusland was al gelukt en onze paspoorten hadden nu een logeerpartijtje bij de ambassade van Mongolië in Brussel. En China dan? Tsja, dat kon nog wel eens lastig worden (iets met een tijdelijk strenger beleid)…

Dat hoor je dus liever niet zo’n anderhalve week voor vertrek. Toen bleek dat we ook geen identiteitskaart (om in ieder geval Europa in te kunnen) konden aanvragen zonder ons paspoort begon ik toch wel de symptomen van stress te vertonen. Ik, de regelneef van het stel, kon helemaal niets doen behalve duimen dat het allemaal ging lukken. Dat heb ik dan ook gedaan, heel hard en veel. En het heeft gewerkt! Donderdagmiddag konden we dan eindelijk onze paspoorten mét alle visa ophalen.

Afscheid nemen

Naast stressvol was de afgelopen week ook enorm gezellig. Bijna elke dag stond er wel een afscheid op de planning. Van ziplinen over de Scheveningse pier tot een ouderwetse spelletjesavond: elk afscheid was tof. Tegelijkertijd was het natuurlijk ook heel vreemd om iedereen voorlopig voor het laatst te zien. Maar we komen terug… uiteindelijk!


De komende avonden staan er nog twee afscheidsfeestjes op de planning. Daarna zijn we echt op ons zelf aangewezen.

Geschreven door Eva

Laat via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of YouTube weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

1 Comment

  • Stan
    14 mei 2017 at 12:03 — Reply

    Veel plezier!

Leave a Reply