De meest gestelde vragen: ‘Waar gaan jullie allemaal naartoe?’

Nu we zo’n beetje iedereen op de hoogte hebben gesteld van onze wereldreis worden we overspoeld met vragen. Veel mensen vinden het heel leuk en interessant dat we voor een langere tijd Nederland verlaten. Dit zijn de vragen die we het vaakst te horen krijgen.

Waar gaan jullie allemaal naartoe?
Dit is by far de meeste gestelde vraag tot nu toe. Logisch ook, maar ons antwoord is misschien een beetje vaag: overal. Oké, niét overal, hypothetisch gezien. We hebben een hele lange lijst met landen en natuurlijk willen we het liefst de hele wereld zien.

Maar buiten dat willen we ook genieten van de reis en niet iedere dag weer in een bus, trein, vliegtuig of op de weg zijn naar een volgende bestemming. Het gaat dus zeker niet lukken om alle landen te bezoeken die op onze lijst staan. Wel hebben we al een paar landen en plekken vaststaan die we al kunnen delen. Allereerst begint onze reis – verrassing – relatief dichtbij in.. Europa. We vliegen in mei naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Daarvandaan gaan we twee maanden reizen via (voornamelijk) Oost-Europa om uiteindelijk via Finland de grens over te steken naar Rusland.

In Rusland vertrekken we met de Transmongolië Express via Mongolië naar Peking. We hebben onwijs veel zin om naar China te gaan en daar zullen we dus ook een aantal weken zijn. Daarna staat een stop in Zuid-Korea op de planning, om vervolgens via een tijdje Japan naar Zuidoost-Azië te vertrekken. Japan staat al een hele lange tijd hoog op de landenlijst. En gelukkig kunnen we hier ook – als we last krijgen van heimwee – Nederland in het klein bezoeken. Voor iedereen die weleens 3 op Reis heeft gezien, weet dat ze in de buurt van het zuidelijk gelegen Nakasaki het themapark Huis ten Bosch hebben, oftewel Nederland, maar dan nagebouwd.

Vanaf Japan wordt het ook voor ons een verrassing. We weten dat we sowieso een aantal landen willen bezoeken in Zuidoost-Azië, daar ook ons duikbrevet willen halen, gaan roadtrippen door Australië en onze kennis van de Spaanse taal (heel erg) verbeteren in Zuid-Amerika. Of we dat redden met ons budget, moeten we nog even zien.

Waar slapen jullie dan?
We zullen voornamelijk gaan slapen in hostels en dan in dorms of privé-kamers. Daarnaast zullen we misschien gaan couchsurfen (voor nop bij iemand op de bank slapen) en mag AirBnB natuurlijk ook niet ontbreken.

Wie weet is er af en toe ook budget voor een hotel. Daar kunnen we dan even tot rust komen, ongegeneerd lang douchen en een duik nemen in het zwembad op het dak. Oké toegegeven, dat is ons droombeeld. In de praktijk hebben de meeste hotels geen zwembad op het dak.

Gaan jullie nog werken onderweg?
Je zult ons hoogstwaarschijnlijk geen fruit zien plukken op een afgelegen boerderij in Australië. We hebben genoeg gespaard om in ieder geval een jaar (budget) te kunnen reizen. Omdat we allebei freelancer zijn en ons werk in sommige gevallen vanaf een afstand kunnen doen, zullen we op die manier misschien wat extra geld kunnen verdienen. Dus als je nog een leuke schrijf- of videoklus weet of hebt, neem dan vooral contact op.

Komen jullie nog terug?
Ha ha, voor de geruststelling van onze ouders vullen we hier voorlopig nog even ja in. Uiteindelijk zullen we met veel nieuwe indrukken terugkeren, onze spaarrekening is helaas niet oneindig en die boom met geld hebben we ook nog niet gevonden.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat we verschrikkelijke heimwee krijgen en dat we binnen twee maanden weer bij onze ouders op de stoep staan. Voor nu gaan we daar even nog niet vanuit.

Geschreven door Dominic en Eva

Laat via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of YouTube weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Leave a Reply