Over ons

Welkom op JaarvandeWereld.nl. In mei 2017 zijn wij, Dominic en Eva, vertrokken op wereldreis. Met een veel te lange lijst van landen die we willen bezoeken hebben wij Nederland verlaten, om (als alles goed gaat) voorlopig niet meer terug te keren. Voor het thuisfront en iedereen die het leuk vindt om ons te volgen, houden wij dit blog bij. Maar voordat je ons gaat liken op Facebook en YouTube zullen we ons even voorstellen.


Dominic Schep (24)
Ik zou het liefst elk land ter wereld willen bezoeken. Eva moet mij dan ook af en toe weer met beide benen naar de grond trekken, want onze landenlijst is al véél te lang. Het laatste jaar heb ik – in mijn enthousiasme – al honderden natuurwonderen, (dieren)cafés, monumenten en andere toffe plekken genoteerd die ik graag wil bezoeken. Onmogelijk om alles te zien, maar we doen ons best om een eind te komen. De laatste paar jaar heb ik gewerkt als redacteur bij de algemeen- en entertainmentredactie voor onder meer NU.nl en gewerkt als radio-dj bij Fresh FM en Sterren.nl (Avrotros). Om genoeg geld te sparen voor de reis waren de meeste werkweken niet onder veertig uur, maar dat is niet erg. Kijk niet gek op als je mij op bijna alle video’s en foto’s met een camera in de hand ziet lopen. Ik wil soms nog weleens té veel vastleggen.


Eva de Reus (24)
Als ik vertel dat ‘ik vertrek’ is de eerste vraag die aan mij wordt gesteld: ‘Hoe ga je dat doen met eten?’. Wie mij een beetje kent, weet dat mijn smaakpapillen zeer kritisch zijn en dat ik meer niét dan wél lust. Ik heb ergens de hoop dat er onderweg een wonder gebeurd en anders kan ik altijd nog terugvallen op mijn lievelingseten: watermeloen. Terwijl Dominic zich bezighoudt met het opzoeken van toffe plekken om naartoe te gaan, zoek ik uit hoé we daar überhaupt gaan komen. Scheelt ons weer uren wachten op een bus die helemaal niet komt. Ik werkte net als Dominic voor de wereldreis bij verschillende regionale- en landelijke media, maar dan voornamelijk als camjo of videoredacteur.

We zijn op 14 mei vertrokken naar het eerste land: Slovenië. De bedoeling is om minstens een jaar te gaan reizen.