Terugblik: stinkvoeten en dekbedden van IKEA

Zo, we zijn twee maanden verder. Het hoofdstuk Europa is inmiddels afgesloten. Aanstaande zondag stappen we in de trein richting Mongolië en China. Een heel nieuw deel van onze wereldreis, maar eerst nog even een terugblik van de afgelopen maand!


In de vorige terugblik vertelde ik al over de vele kilometers die we lopen deze reis. Dat merken we niet alleen aan onze beenspieren, maar inmiddels ook behoorlijk aan de geur van onze schoenen. Na vijf weken was de geur echt niet meer te harden. Zonder gêne onze schoenen uittrekken tijdens een lange busreis zat er niet meer in. Het was tijd voor maatregelen. In Polen hebben we daarom schoenendeo  aangeschaft. Eén druk op de knop en de geur van zweetvoeten is als sneeuw voor de zon verdwenen. Niet alleen fijn voor ons, maar ook voor iedereen die met ons een bus, trein of kamer moet delen.

Na twee maanden reizen door Europa merken we dat elke stad verschillend is, maar ook in veel opzichten hetzelfde lijkt. Zo komen we in ieder land wel een slotjesbrug tegen, staat ‘the old town’ bijna overal op nummer één op Tripadvisor, gevolgd door een kerk of uitzichtpunt (of combinatie van). Wat ook opvalt is dat alle hostels shoppen bij de IKEA. Onderstaand dekbed komen we bijna in ieder hostel tegen. Eerlijk is eerlijk: ik heb hem thuis ook.


Hoe gaat het verder met ons? Prima. We zijn na twee maanden Europa wel blij dat we nu richting Azië gaan. Hoe leuk en hoe mooi de steden in Europa ook zijn, ze gaan na een tijdje ook een beetje vervelen. We zijn wel toe aan wat meer avontuur en cultuurschokken. Dat komt zeker goed, want over twee weken komen we aan in China. Dan zal ik vast nog wel eens terugverlangen naar de Engels sprekende Europeanen en ons eigen alfabet.

Geschreven door Eva

Laat via de reacties hieronder, InstagramFacebook of YouTube weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt. Omdat we niet altijd weten of we ergens goed internet hebben, lopen we met onze blogs en vlogs ongeveer twee weken achter.

Leave a Reply